Президентът на САЩ Джо Байдън в неделя поднови глобална инфраструктурна инициатива, предназначена

...
Президентът на САЩ Джо Байдън в неделя поднови глобална инфраструктурна инициатива, предназначена
Коментари Харесай

Байдън откровено обяви световна инициатива за противодействие на Китай

Президентът на САЩ Джо Байдън в неделя възобнови световна инфраструктурна самодейност, предназначена да противодейства на възходящото въздействие на Китай, заяви The Hill. 

Съединени американски щати ще отделят 200 милиарда $ за усилията за финансиране на планове в разрастващите се страни и страни със междинен приход.

Байдън съобщи, че самодейността на Групата на седемте (Г-7) нации ще помогне на света да поеме мощен път за бъдещето, като влага в устойчиви планове, които " се основават на нашите споделени полезности ".

" Тя е построена благодарение на най-хубавите световни практики - бистрота, партньорство, отбрана на труда и околната среда, сподели Байдън в тирада на срещата на върха на Г-7 в Германия. Ние предлагаме по-добри благоприятни условия за страните и хората по света да влагат в сериозна инфраструктура, която усъвършенства техния живот, целия ни живот и обезпечава действителни изгоди за всички наши хора ", продължи той.

В допълнение към уговорките на Съединени американски щати, Байдън сподели, че страните от Г-7 дружно ще се стремят да активизират 600 милиарда долара за партньорството до 2027 година. 

200 милиарда $ във финансирането, което Съединени американски щати ангажират през идващите пет години, са композиция от федерално финансиране, безплатни средства и вложения от частния бранш, съгласно информация на Белия дом, публикувана преди забележките на Байдън.

Планът, наречен Партньорство за световна инфраструктура и вложения, е променената самодейност " Изграждане на по-добър свят ", която Байдън разкри на миналогодишната среща на върха на Г-7. Първоначално партньорството беше кръстено на обширния дневен ред на Байдън за вътрешна политика, който от този момент спря в Конгреса.

В информацията на Белия дом се споделя, че чиновници на администрацията на Байдън са пътували до страни през последната година, с цел да чуят от страните по какъв начин самодейността може да отговори на техните потребности, усъвършенствана съгласуваност с други страни от Г-7 и " подписани покупко-продажби, изменящи играта ".

Байдън в неделя посочи планове, които самодейността към този момент финансира, като нов цех в Сенегал, който ще създава ваксини за COVID-19 и други болести.

Инициативата се концентрира върху четири стълба: справяне с изменението на климата и вложение в чиста енергия; създаване на сигурен и отворен интернет и осведомителни системи; поощряване на равенството и равенството сред половете; и възстановяване на здравната инфраструктура.

Въпреки че Байдън не загатна категорично Китай в изявленията си в неделя, самодейността се преглежда като изпитание да се опълчи на китайската самодейност " Един пояс, веднъж ", стартирана през 2013 година, която има за цел да влага в развиването на инфраструктурата в десетки страни.

Байдън съобщи в неделя, че вложенията ще имат съответни изгоди за американците и другите народи от Г-7 и сподели, че инициативата дава опция за демокрациите да потвърдят, че могат да реализират резултат над автокрациите.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР